Kirjautuminen

Hajatelmat

Käyttäjän arvio:  / 61

Erään miehen kokemuksia mökillä

Tämä sattu viime kesänä. Oli pekkaspäivä ja niin menin mökille jo torstai iltana. Tyttöystävä oli tulossa sinne perjantaina töijen jäläkeen. Heitin heti katiskan järveen ja ilta meni siinä viskikuksasta enteitä lukien ja kuikkien kalastuspuuhia seuraillessa.

Aamulla naitatti ihan mahottomasti, tietäähän sen, nuori säännölliseen sukupuolielämään tottunu mies parhaissa voimissaan, vuorokausi edellisestä panosta ja krapulaaki pukkasi päälle. Ajattelin kuitenki, että säästän herkut iltaan tyttöystävälle ja päätin kärvistellä loppupäivän paineissa ja säryissä.

 

.

Lue lisää: Matikka

Kirjoita kommentti (1 Kommentti)
Käyttäjän arvio:  / 2

Muistan kuinka jo aivan pienenä pojannappulana näin Suomu-ukon lähtevän yksin merelle tervatulla purrellaan ja iltasella palailevan vapoineen ja saaliineen. Suomu-ukko tuntui aina saavan kalaa vapoineen ja pitkinesiimoineen, silloinkin kun kylän miehet eivät saaneet mitään edes verkoillaan ja nuotillaan. Suomu-ukko itse kun ei kuulemma verkkoja käyttänyt, mutta päihitti siltikin miltei aina muut saaliillaan. Ukkoa pidettiinkin kylällä miltei noitana ja moni olikin yrittänyt päästä ukon suosioon ja perille hänen uskomattomasta kalaonnestaan.

.

Lue lisää: Suomu-ukko

Kirjoita kommentti (15 Kommentit)
Käyttäjän arvio:  / 1

Minä muistan kuulleeni Tuomiolammesta jo silloin, kun vasta opettelin vaarin sylissä istuen onkimaan ahvenia ja särkiä kotirannasta. Koko kylä taisikin tuntea tarinan, jonka mukaan joskus ammoisina aikoina oli seutukunnan rikolliset heitetty Tuomiolampeen. Hiukan vartuttuani kuulin hiukan vanhemmilta onkikavereilta lisää kauhujuttuja, mm. väärän todistuksen vuoksi syyttömänä hirtetystä miehestä, joka vieläkin keskiöisin täysikuun aikaan ilmestyi ihmisille vanhalla hautausmaalla.


Kuulin tarinoita näkistä, metsäläisten suoaarteesta ja sitä vartioivista hiisistä, levottomista haamuista, noidista ja paljon muita samantapaisia tarinoita. Tarinat Tuomiolammesta vain kiehtoivat nuoren pojan mieltä muita kauhujuttuja enemmän, sillä tiesin lammen olevan ihan oikeasti todellinen ja sijaitsevan peräti meidän perheemme mailla.


.

Lue lisää: Tuomiolampi

Kirjoita kommentti (15 Kommentit)
Käyttäjän arvio:  / 0


Lakin tarina lienee alkanut jossain Kaukoidässä, pikku Ping Pongin (8v) hyppysissä. Lakin valmistuttua se on laitettu laatikkoon 49 muun samanlaisen joukkoon. Laatikko on kannettu 546 samanlaisen joukkoon merikonttiin, josta ne on rahdattu Eurooppaan tahi Ameriikan maalle. Siellä yhtiön suuri päällikkö on päättänyt laittaa juuri tämän kyseisen lakin sisältämän laatikon kohti Suomea. Vai lieneekö päätöksen tehnyt ihka aito varastokuoriainen? Joka tapauksessa, Ping Pongin hyppysissä ollut lienee poppamiehen ”pahaa silmää”, koska tuo lakki on jo lähtiessään tiennyt matkansa tarkoituksen ja pään. Epäluotettavan (turkulaisen) trokarin kautta se eksyi Riihimäelle, Erämessujen parhaimpaan humuun. Joutui jopa vääriin käsiin, kunnes kohtalo sen toimitti oikealle omistajalleen. Tästä eteenpäin kaikki muuttui…

.

Lue lisää: Kirottu Kalastuslakki

Kirjoita kommentti (11 Kommentit)
Käyttäjän arvio:  / 0
Tervehdys uuden lohiasetuksen merkeissä! Image

Pyydän saada esittää muutamia seikkoja, jotka tulee huomioida, jotta lohipolitiikkaa olisi mahdollista toteuttaa oikeudenmukaisella, järkevällä ja kestävällä tavalla. En ole virkamies, tai edes mikään virallinen "taho", ja tätä tulee pitää tässä yhteydessä lähinnä etuna..

Lue lisää: Kolumni: Lohiasetus, lohipolitiikka ja ikimuistoiset nautintaoikeudet

Kirjoita kommentti (2 Kommentit)
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt