Kirjautuminen

Taimen ja taimenen kalastus

Käyttäjän arvio:  / 3

Kirjolohi on koko kansan kala, jota istutetaan niin järviin kuin myös virtaaviin vesistöihin kalastajien iloksi. Melkeinpä jokaiselta paikkakunnalta löytyy istuta-ja-ongi –lampi, jossa kirjolohta voi kalastaa läpi vuoden. Ja mikä parasta, kalat on istutettu ruokakaloiksi.

Lue lisää: Tammikuista kirjolohta ensijäiltä

Kirjoita kommentti (0 Kommentit)
Käyttäjän arvio:  / 7

Suomen rannikolla on erinomaiset mahdollisuudet tavoittaa meritaimen rannalta heittäen sekä keväällä että syksyllä. Meillä kuitenkin mökkien ja yksityisalueiden suuri määrä rajoittaa kulkemista moneen paikkaan, joten meritaimenen rantakalastajalla tulee olla hieman luovuutta päästäkseen tarjoamaan hopeatorpedolle uistinta tai perhoa. Tämä artikkeli on kirjoitettu uistinkalastajan näkökulmasta.

Lue lisää: Rannalta heittäen on hyvät mahdollisuudet loppusyksyn meritaimeneen

Kirjoita kommentti (0 Kommentit)
Käyttäjän arvio:  / 6

Heti alkuun on todettava, että otsikon sanavalinta on suomalaisen kalaston helmeä, meritaimenta, aivan turhaan halveeraava. Provosoinnilla on kuitenkin tarkoituksensa.

Lue lisää: Kevään käärmeet (talvikkomeritaimenet) – ja kuinka vältän ne

Kirjoita kommentti (0 Kommentit)
Käyttäjän arvio:  / 0

Taimenen nyt varmaan suurin osa lukijoista tuntee jotenkin. Soutu-uistelun taas moni yhdistänee mökkilammille ja lohijoille. Taimenta on kuitenkin soudettu virtavesissä ensimmäisiä kertoja jo kauan sitten. Kuitenkin taimenkantojemme taantuminen ja muiden kalastusmuotojen suosion nousu ovat vähentäneet tämän varsin mielenkiintoisen ja haastavan lajin harrastajamääriä.

Taimenesta löytyy tuhottomasti kirjallisuutta, joten en käy tässä artikkelissa läpi taimenen biologiaa, levinneisyysalueita tai muita vastaavia aihepiirejä. Keskitynkin itse soutamiseen ja siinä käytettäviin välineisiin. Tämä artikkeli ei ole ehdottomia totuuksia sisältävä kirjoitus, vaan minun omista, pääasiassa Itä-Suomen koskilta ja joilta saaduista, kokemuksista kasattu artikkeli. Artikkelin tarkoituksena on esitellä tätä kalastusmuotoa hieman laajemmin.

Soutamalla saatu taimen

.

Lue lisää: Taimenta soutu-uistellen virtavesistä

Kirjoita kommentti (3 Kommentit)
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt