Kirjautuminen

Kunnostusuutisia

Käyttäjän arvio:  / 3

280px mertsa himaansaVantaanjokeen nousevien meritaimenten määrän on tiedetty olleen kasvussa jo vuosikymmenen ajan, mutta nousukalojen määrästä ei ole ollut tarkkaa tietoa, vain havaintoihin perustuneita epävarmoja arvioita. Vuoden 2014 kesän ja syksyn aikana nousseiden meritaimenten määrää tutkittiin ensimmäistä kertaa luotettavalla menetelmällä.

.

Lue lisää: Meritaimenia ennätysmäärä Vantaanjokeen

Kirjoita kommentti (1 Kommentti)
Käyttäjän arvio:  / 9

Puron kunnostusVirkamiehetkö hitaita? Ei ainakaan Ylöjärvellä!

Usein tuskaillaan virkahenkilöiden hitauttaa hoitaa itsellemme tärkeitä asiota. Omassa vapaaehtoistoiminnassani olen huomannut, että kunnan työntekijät ovat yllättävän valmiita nopeaan toimintaan. Ylöjärvellä taidettiin tehdä nopeudessa uusi suomenennätys.

.

Lue lisää: Kunnostusuutisia Ylöjärveltä

Kirjoita kommentti (2 Kommentit)
Käyttäjän arvio:  / 0

(c) VirhoVirtavesien Hoitoyhdistys ry ja sen yhteistyökumppanit järjestävät tänäkin vuonna joilla ja puroilla sarjan talkoita, joissa virtavesiluontoa elvytetään lähemmäs luonnontilaa mm. lohikaloille ja ravuille sopiviksi elinympäristöiksi. Talkoisiin toivotaan runsasta osanottoa.

.

Lue lisää: Virho ry: virtavesikunnostuksia vuodelle 2014

Kirjoita kommentti (0 Kommentit)
Käyttäjän arvio:  / 1

Virho kunnostaaVaelluskalat ja kuvankin talkookalatien rakentajat kiittävät kalamies.com:in huutokauppaajia!

Kalamies.com ja sen huutokauppaan osallistuneet ovat jälleen kunnostautuneet kiitettävästi. Kokonaista 7456 € saatiin kasaan loppuvuoden Joulukalenteri-huutokaupassa.

Varsinaisten huutajien lisäksi sopii mainita seuraavat myötävaikuttajat yritys- ja muilta tahoilta: Old School Trolling, Haukikoira kalastuspalvelut, Sissos, Kaiman kalamatkat oy, PP-lures, KalastusSuomi, Storm Pike Club, JSP kulta, Lare lures vaaput, Suomen vuokramestarit, Susirajan erämessut, Pohjolan perhokalastaja & Chasing Silver, Parsantti-uistin, Perza-vaaput, Puuilo ja Hong Kong. Lisäksi mukana oli julkisuuden henkilöitä, kuten Simo Kairistola, Jasper Pääkkönen, Tommi Liimatainen ja Mikko Peltola.

 

.

Lue lisää: Virho ja vaelluskalat kiittävät huutokauppatuesta

Kirjoita kommentti (0 Kommentit)
Käyttäjän arvio:  / 2

kunnostusLähde tekemään uutta kutupuroa Päijänteen taimenelle. Mukaan kannattaa lähteä, sillä uusia taimenpuroja ei joka päivä pääse tekemään! Purokunnostustalkoot järjestetään Sysmässä sijaitsevalla Lintulanojalla 17.6 alkaen klo 10. Kunnostus on Konneveden Kalatutkimus ry:n hanke ja se toteutetaan talkoovoimin.

.

Lue lisää: Lähde tekemään uusi taimenpuro

Kirjoita kommentti (0 Kommentit)
Käyttäjän arvio:  / 0

VaelluskalaValtioneuvosto hyväksyi tänään 8.3.2012 periaatepäätöksen kansalliseksi kalatiestrategiaksi. Strategian tärkein tavoite on uhanalaisten ja vaarantuneiden vaelluskalakantojen elinvoimaisuuden vahvistaminen. Toiminta-ajatuksena on painopisteen siirtäminen istutuksista kalojen luontaisen lisääntymiskierron ylläpitämiseen ja palauttamiseen.

 

.

Lue lisää: Kalatiestrategia turvaa uhanalaisten vaelluskalakantojen elinvoimaisuuden

Kirjoita kommentti (1 Kommentti)
Käyttäjän arvio:  / 0

Virtavesien hoitoyhdistys on saanut mukavat rahatuet kalamies.com ja perhokalastajat.net-sivustojen "jouluhuutokaupoista". Yhteensä molempien keräyksien lähes seitsemän tonnin summa ei ole maailmanmitassa suuri, mutta Virhon kassassa se merkitsee isoa starttipottia alkavan vuoden toiminnalle. Näillä tonneilla pystytään hankkimaan esimerkiksi kuorma-autolasteittain kutusoraa, poikaskivikoita ja muita vastaavia "hyväntekijöitä" virtavesiin. Rahojen käyttökohteista ei ole pulaa ja ohessa muistutuksena yhdistyksen vuoden 2012 toimintasuunnitelma:

 

http://www.virtavesi.com/?showNews=416


Virho kiittääkin suuresti niin molempia sivustoja kuin kaikkia huutokauppamyyjäisiin osallistuneita.

 

Virhon toiminnasta:

 

 

.

Lue lisää: Virho kiittää Kalamies.com:ia ja perhokalastajat.net:iä!

Kirjoita kommentti (0 Kommentit)
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt