Kirjautuminen

Uutta Suomessa – Typhoon-kuivapuvut

Käyttäjän arvio:  / 2
HuonoinParas 
Share

Brittiläinen Typhoon on perustettu vuonna 1947 ja se on tällä hetkellä maailman suurin kuivapukujen valmistaja. Yritys valmistaa kuivapukujen lisäksi ammatti- kuin harrastekäyttöönkin suunniteltuja märkä-, pelastus- ja sukelluspukuja sekä vesiurheiluvarusteita.

Suomeen Typhoonin laajasta mallistosta ovat saapuneet erityisesti kalastajille suunnatut kuivapuvut 1169 euron hintainen PS 330 Xtreme sekä 799 euron hintainen Max B. Puvut ovat jo myynnissä seuraavissa liikkeissä: Wobbleri, Nippon Verkko, Ruoto, Helsingin Venevaruste Marinea ja Hong Kong verkkokauppa.

Ensitunnelmat

Puvuissa on kirkas punamusta värimaailma ja kalastuksen harrastaja ymmärtää heti mistä on kysymys. Kumpikin puku on valmistettu Typhoonin omasta hengittävällä nelikerroskalvolla varustetusta vahvasta kankaasta ja niissä on Cordurasta tehdyt vahvikkeet kulutukselle alttiissa osissa kuten takamuksessa, kyynärpäissä ja polvissa.

Molemmissa puvuissa luotetaan kiinteään sukkaan, jonka alle laitetaan esimerkiksi villasukka tai tekninen urheilusukka. Sukka on kuivapukujen kuluvin osa, joten siksi valmistaja on painattanut niihin tekstin, jossa korostetaan, ettei sukilla saa liikkua ilman kenkää.

Käytännön ratkaisuja

Hyvänä ideana polvista löytyy myös taskut, joihin voi sujauttaa pehmikkeet. Ratkaisu toimii esimerkiksi pilkkijäillä touhutessa. Tarkemmin silmäillessä huomio kiinnittyy myös sepaluksen alueeseen. Kummastakin puvusta löytyy etenkin miespuolisia käyttäjiä ilahduttava täysin vesitiivis sepalusvetoketju, joka helpottaa olennaisesti pissalla käyntiä.

Kummankin puvun kaula –ja rannemansetit ovat Typhoonin GlideSkin –neopreenia, joka liukuu hyvin helpottaen pukemista ja on kehitetty kestämään suolaista valtamerivettä, joten keston voisi olettaa meidän olosuhteissa kohdillaan.

Vahvat ja leveät velcro-kiinnityksellä olevat lahje- ja ranneresorit mahdollistavat pukujen optimaalisen säädön kalastukseen ja liikkumiseen. Liikkumista helpottavat myös ergonomisesti leikatut hihat ja lahkeet. Ryhdikkyyttä tuovat kiinteät henkselit, joilla housuosa istuu paremmin paikoillaan.

Kätevänä ominaisuutena on myös kantokassi, joka leviää pukeutumisalustaksi suojaten kiinteitä sukkia. Typhoonin puvuille myönnetään vuoden normaali tehdastakuu (tutustu takuuehtoihin), mutta takuuta voi pidentää kolmeen vuoteen rekisteröimällä tuotteen virallisesti Typhoonin sivustolla.

Eroavaisuuksia

PS 330:ssa on enemmän taskuja ja sen hupun sekä kauluksen säätömahdollisuudet ovat monipuolisemmat kuin Max B:ssä. Mukavana lisänä PS 330 tarjoaa fleece-vuoratun käsien lämmittelytaskun ja kaulus on irrotettava.

Edullisemman Max B:n reisitaskussa on kaksi osaa, läpinäkyvä ulkopuolella ja näkymätön sisäpuolella. Sulkeminen tapahtuu velcro-tarralla. Tasku ei ole vedenpitävä.

Max B käytössä

Meillä oli mahdollisuus kokeilla syksyn aikana Max B:tä vaihtelevissa oloissa ja saimme jopa lumetkin kerran niskaan. Max B puetaan päälle avaamalla rintavetoketju ja jalat sujautetaan housuun siten, että henkselit voidaan nostaa harteille. Tämän jälkeen kädet työnnetään hihoihin ja samalla pää pääaukosta läpi, jonka jälkeen vedenpitävä rintavetoketju vedetään kiinni.

Pukeminen vaatii hieman voimistelua, mutta parin kerran jälkeen siihen tottuu. Vedenpitävän rintavetoketjun päälle tulee vielä toinen roisketiivis vetoketju, jolloin puvun rintaosaan jää ilmaa, joka samalla kelluttaa ja lämmittää.

Hyvä liikkuvuus

Max B on suunniteltu heittokalastajalle ja raajojen liikkuvuus on hyvällä tasolla. XL-kokoinen puku 185-senttisellä on juuri sopiva silloin kun alla on tuhdisti lämpökerroksia. Selän mitoitus on myös kumartelua varten kunnossa ja henkselit pitävät housuosan hyvin paikoillaan.

Varsinkin loppukaudesta arvostaa sitä, että lahkeissa riittää leveyttä myös lämpösaappaisiin ja puvun sukan päällä olevat lahkeet ovat myös riittävän pitkät, jotta koko saapas mahtuu hyvin sisään.

Muita huomioita

Max B:n kaulus on fleece-vuorattu ja se kiinnitetään neppareilla. Neppareiden kohdistaminen hämärässä vaatii hieman totuttelua, mutta tämäkin on ominaisuus, johon tottuu. Puvussa oleva läpinäkyvä reisitasku on kätevä esimerkiksi vedenpitävälle älypuhelimelle, jolloin voit laittaa puhelimen ruudun ulospäin ja näet kuka soittaa. Kylmillä keleillä puhelin kannattaa kuitenkin pitää puvun sisällä, jotta akussa riittää virtaa.

Rahalle vastinetta

Max B on 799 euron hintaisena usean kukkarolle sopiva. Sen ominaisuudet toimivat kalastuksessa ja erityisesti sepalusvetoketju tuo mukavuutta. Huippumalli PS 330 tuo lisää ominaisuuksia ja hieman nopeamman puettavuuden, mutta hintaakin on lähes 400 euroa enemmän.

Kummastakin puvusta on saatavilla koot M-XXL.

Lisätietoa
http://typhoon-int.co.uk/

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt