Share

Loppusyksy ja alkutalvi on mainiota kalastusaikaa eikä vesillä ole ruuhkaa. Sen sijaan valon määrä vähenee todella nopeasti eikä harmaana päivänä valoa ole kuin keskipäivän tienoilla. Hämärässä ja pimeässä liikkuessa on hyvä näkyä ja tulla nähdyksi. Navisafen säädettävä valomasto on tähän oiva ratkaisu.

Norjalainen Navisafe on veneiden ja muiden vesikulkuneuvojen valoihin erikoistunut yhtiö. Valojen päätoimintaperiaate on led-polttimoilla tapahtuva valaistus, jossa virtalähteenä toimivat kertakäyttöiset tai ladattavat paristot.

Valomasto muuntuu moniin tarpeisiin

Navisafen valomasto koostuu neljästä osasta ja sitä voidaan käyttää 50 sentin mittaisena aina metrin mittaiseen mastoon. Onton maston materiaali on kestävää komposiittia ja osat kierretään toisiinsa tukevilla kierteillä.

Paketin mukana tulevat jalustat, johon tyviosa asennetaan. Jalusta voidaan asentaa käyttötarkoituksen mukaan joko pysty- tai vaaka-asentoon. Lukitus tapahtuu helposti kiertämällä harmaa lukitusrengas kiinni. Jalusta kiinnitetään ruuveilla (mukana paketissa). Valmistajalta löytyy lisää erilaisia jalustoja lisävarusteena tarvittaessa.

Kalastajia kiinnostaa varmasti se tieto, että Navisafen kiinnitys saadaan onnistumaan myös Scottyn ja Railblazan telineisiin.

Yksinkertainen käyttää

Kun Navisafen paikka on päätetty, kierretään maston valaisinosa auki ja paristokoteloon sijoitetaan neljä AA-paristoa (sormiparisto). Kun paristot ovat sisällä valaisin kierretään kiinni.

Valo syttyy kun valaisinta kierretään kiinni ja menee pois kun sitä kierretään hieman auki. Valon kantavuus on 2 merimailia eli noin 3,5 kilometriä ja valo näkyy kaikkiin suuntiin.

Valo on täysin vedenkestävä ja paristot kestävät helposti ainakin kahden viikon kalareissujen hämärän ajan, sillä ledit eivät juuri virtaa kuluta ja suurin merkitys onkin ilman lämpötilalla, sillä kylmässä ilmassa akkujen ja paristojen varaus purkautuu nopeammin.

Kaikille vesilläliikkujille

Navisafen valomasto sopii mainiosti käyttöön kalastusveneisiin, kajakkeihin ja soutuveneisiin. Koska maston pituutta voi itse säädellä, sen voi hyvin asentaa esimerkiksi lyhyempänä kalastuskajakkiin, jolloin varsi ei ole tiellä kalastettaessa. Koska masto koostuu osista, sen säilyttäminen veneessä tai kajakissa on helpompaa kuin perinteisen kiinteän maston.

Maston saa helposti irti ja sitä voi säilyttää myyntipaketin mukana tulevassa neopreenipussissa. 52 euroa maksava masto ei ole paha hinta laadukkaasta tuotteesta.

Hanki oma Navisafe-valomasto suoraan Maritimilta:
http://maritimshops.fi/fi/tuote/94762521/9514034814/navimount-valomastosarja/45608889/1

Share
 Mediakortti (pdf) Ɩ Kalamies.com sivuston  rekisteriseloste  Ɩ Sivuston yleiset säännöt